Dobromysl obecná ´HERRENHAUSEN´ (Oregano), kont. 0,5 l
Bohatě kvetoucí vzácná odrůda s mimořádně dekorativními purpurově růžovými květy.
Dobromysl obecná ´HERRENHAUSEN´ (Oregano), kont. 0,5 l
Bohatě kvetoucí vzácná odrůda s mimořádně dekorativními purpurově růžovými květy.
Parametry a vlastnosti
Kontejner | 0,5 l |
---|---|
Půda | hlinito-písčitá, vzdušná |
Doba kvetení | VIII - IX |
Botanický název | Origanum laevigatum |
Použití | koření |
Dostupnost | skladem |
Výška | 40-50 cm |
Stanoviště | sluneční |
Vzdálenost mezi rostlinami | 30 cm |
Barva květu | purpurově růžová |
Počet kůsu na m2 | 7 - 9 ks |
Intenzita růstu | střední |
Popis
Charakteristika: Oregáno ´Herrenhausen´ patří mezi okrasné a mimořádně aromatické trvalky. Rostlina během léta bohatě kvete na pevných hustě olistěných stoncích purpurově růžovými květy. Květy jsou atraktivní pro včely a motýly. Celá rostlina se dorůstá výšky 50 cm.
Pěstování: Oregáno oblibě slunné stanoviště a hlinito-písčitou propustnou půdu. Je výborně mrazuvzdorné (až do - 28 stupňů) a dobře se pěstuje iv nádobách.
Využití v kuchyni: Koření se jím saláty, omáčky z rajčat, rajčatové polévky, zelenina, vaječné jídla, husté polévky, guláš a jídla ze sýra, používá se při pečení a grilování masa as oblibou k jehněčímu a telecímu, jakož i dušenému masu. Doporučuje se kombinace s bazalkou a pepřem. Rostlina je častou součástí kořeninových směsí. Hodí se k bramborám, rajčatům, luštěninám, vaječným a sýrovým jídlům, do nádivek, mletého masa, na dušení a pečení masa, na pizzu a slané koláče. Dobře chutná s chilli a česnekem. Často se kombinuje s petrželkou.
Pěstování: Oregáno oblibě slunné stanoviště a hlinito-písčitou propustnou půdu. Je výborně mrazuvzdorné (až do - 28 stupňů) a dobře se pěstuje iv nádobách.
Využití v kuchyni: Koření se jím saláty, omáčky z rajčat, rajčatové polévky, zelenina, vaječné jídla, husté polévky, guláš a jídla ze sýra, používá se při pečení a grilování masa as oblibou k jehněčímu a telecímu, jakož i dušenému masu. Doporučuje se kombinace s bazalkou a pepřem. Rostlina je častou součástí kořeninových směsí. Hodí se k bramborám, rajčatům, luštěninám, vaječným a sýrovým jídlům, do nádivek, mletého masa, na dušení a pečení masa, na pizzu a slané koláče. Dobře chutná s chilli a česnekem. Často se kombinuje s petrželkou.
Doporučujeme dokoupit
Naposledy viděno