- Úvod
- >>
- Drobné ovoce
- >>
- Brusinka velkoplodá ´EARLY BLACK´ 30-40 cm, kont. 0,5 l
Brusinka velkoplodá ´EARLY BLACK´ 30-40 cm, kont. 0,5 l
Nová středně raná odrůda s velkými tmavými plody výborné chuti.
Brusinka velkoplodá ´EARLY BLACK´ 30-40 cm, kont. 0,5 l
Nová středně raná odrůda s velkými tmavými plody výborné chuti.
Parametry a vlastnosti
Použití | podrost stromů, skupinová výsadba |
---|---|
Dostupnost | skladem |
Prodejná velikost | 30-40 cm |
Výška | 15 - 30 cm |
Stanoviště | slunečné, polostín |
Barva květu | růžová |
Počet kůsu na m2 | 6-8 ks |
Intenzita růstu | rychle rostoucí |
Kontejner | 0,5 l |
Šířka | 50 - 100 cm |
Půda | vlhká, propustná, kyselá |
Mrazuvzdornost | -45 °C |
Doba kvetení | VI - VII |
Sběr plodů | IX - X |
Botanický název | Vaccinium macrocarpon ´Early Black´ |
Charakteristika a pěstování
Charakteristika: Kultivar 'Early Black' je oblíbená, bohatě plodící odrůda, jejíž velké plody začínají dozrávat středně brzy, už od konce srpna. Plody hruškovitého tvaru mají sytou červenou barvu, po dozrání mají intenzivní vínově červené zbarvení. Jsou vhodné nejen pro přímý konzum i zpracování. Tvoří dlouhé, poléhavé výhony, které rostou velmi rychle do výšky přibližně 30 cm.
Léčivé účinky: Brusinky příznivě působí při nemocech dýchacích cest, chřipce, angíně a cukrovce. Pomáhají při léčbě ledvinových kamenů a zeleného zákalu. Plody obsahují více vitamínu C než borůvky.
Použití v kuchyni: Konzumují se čerstvé, mražené nebo sušené. Využívají se také v gastronomii jako příloha k masu, k přípravě omáček, kompotů a povidel.
Pěstování: Brusinka vyžaduje lehkou, kyselou, vlhkou a vzdušnou půdu. Při výsadbě přimícháváme do půdy substrát na kyselomilné rostliny, aby měla půda požadované pH 3,5 - 4,5. Aby byla půda dostatečně propustná a lehká, můžeme do substrátu přimíchat jehličí.
Léčivé účinky: Brusinky příznivě působí při nemocech dýchacích cest, chřipce, angíně a cukrovce. Pomáhají při léčbě ledvinových kamenů a zeleného zákalu. Plody obsahují více vitamínu C než borůvky.
Použití v kuchyni: Konzumují se čerstvé, mražené nebo sušené. Využívají se také v gastronomii jako příloha k masu, k přípravě omáček, kompotů a povidel.
Pěstování: Brusinka vyžaduje lehkou, kyselou, vlhkou a vzdušnou půdu. Při výsadbě přimícháváme do půdy substrát na kyselomilné rostliny, aby měla půda požadované pH 3,5 - 4,5. Aby byla půda dostatečně propustná a lehká, můžeme do substrátu přimíchat jehličí.
Doporučujeme dokoupit
Naposledy viděno