Šalvěj lékařská ´GROWERŚ FRIEND´, kont. 0,5 l

Novinka

Vždyzelená nekvetoucí šalvěj s léčivými aromatickými listy na kulinářské účely.

 
Botanický název:
Salvia officinalis
Kontejner:
0,5 l
Prodejná velikost:
10-15 cm
Obj. číslo:
9822
Dostupnost
skladem
 
Cena s DPH:
75 Kč
Cena bez DPH:
65 Kč
-+

Šalvěj lékařská ´GROWERŚ FRIEND´, kont. 0,5 l

Vždyzelená nekvetoucí šalvěj s léčivými aromatickými listy na kulinářské účely.

Parametry a vlastnosti

Barva květubledě fialová
Doba kveteníVI. - VII.
Stanovištěslunce, polostín
Půdapropustná
Výška v liste40-60 cm
Intenzita růstustřední
Použitítrvalkové záhony, nádoby
Počet kůsu na m25 - 7 ks

Charakteristika a pěstování

Charakteristika: Šalvěj 'Grower's Friend' patří mezi nekvetoucí kultivary, které se pěstují pro kulinářské a léčivé účely. Roste vzpřímeně, velmi rychle se rozrůstá - vytváří husté zelené koberce až do šířky 100 cm. Listy jsou podlouhlé, mají intenzivní zelené zbarvení a výrazné aroma. Listy rostou na růžových stoncích.

Léčivé účinky: Šalvěj lékařská má silný protibakteriální účinek, osvědčený při všech chorobách ústní dutiny a hrdla, výborně se uplatňuje při zánětu dásní a paradentóze. Čaj ze šalvěje odstraňuje noční pocení a pomáhá při pracovní přetíženosti a nervozitě. Šalvěj se také využívá jako koření do jídel.

Pěstování: Šalvěj je nenáročná trvalka. Vyžaduje propustnou zahradní půdu a slunečné nebo polostinné stanoviště. Zalévat ji třeba opatrně, protože nesnáší promočenou půdu. Je to výborná rostlina do smíšených trvalkových záhonů díky výrazně dekoračním listem a bohatému kvetení. Vytvoří pravidelný hustý trs, který působí dekoračně po celý rok, dokonce i v zimě.

Doplňkové zboží

Foto

Poslední zobrazené produkty

Nejdůležitější novinky přímo na váš email

Ziskejte zajímavé informace vždy mezi prvními

Vaše osobní údaje (email) budeme zpracovávat pouze za tímto účelem v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Souhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, který vám zašleme na váš email. Souhlas můžete kdykoliv odvolat písemně, emailem nebo kliknutím na odkaz z kteréhokoliv informačního emailu.